Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ

Ονομάζομαι Καστρινάκης Παύλος, είμαι Mindfulness Coach και σκοπός μου είναι
να βοηθήσω τους ανθρώπους να ανακαλύψουν την πραγματική τους ταυτότητα
έτσι ώστε να αξιοποιήσουν το κρυμμένο τους δυναμικό.

Πως όμως ξεκίνησε αυτό το ταξίδι για εμένα;

Η ΑΡΧΗ

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 13 χρόνια, όταν πλέον περνούσα το στάδιο της εφηβείας και έμπαινα στην πρώιμη ενηλικίωση. Ήταν μία περίοδος που συνήθιζα να ονειρεύομαι και να θέτω τους στόχους μου για το μέλλον, χωρίς όμως να έχω καμία υποστήριξη από τον κλειστό μου κύκλο, την οικογένεια μου και κυρίως του γονείς μου. Όπως πολλά αγόρια σε νεαρή ηλικία, έτσι κι εγώ ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον αθλητισμό, αλλά η έλλειψη υποστήριξης με οδήγησε στο να τα παρατήσω. Το μόνο που ενδιέφερε την οικογένεια μου ήταν να μπω στο Πανεπιστήμιο, κάτι φαινομενικά πιο σίγουρο, από το να κυνηγήσω ένα όνειρο το οποίο για εκείνους φάνταζε άπιαστο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να νιώθω πλήρως εγκλωβισμένος, με τη ζωή μου να φαντάζει προδιαγεγγραμμένη από κάποιους άλλους.

Το αποτέλεσμα; Στις 25 Μαΐου του 2008 έπαθα κρίση πανικού, κάτι το οποίο συνέχισα να το βιώνω για περίπου μία δεκαετία.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Για πολλά χρόνια ήμουν εγκλωβισμένος μέσα στο κεφάλι μου και εντελώς χαμένος μέσα στις ίδιες μου τις σκέψεις. Η ζωή μου ήταν σαν μία κακογραμμένη ταινία με εμένα πρωταγωνιστή σε ένα ρόλο τον οποίο δεν ήθελα να ενσαρκώσω. Έχεις νιώσει ποτέ έτσι;

Αυτό που δε γνώριζα τότε, ήταν ότι είχα την επιλογή να σταματήσω να πρωταγωνιστώ σε τέτοιου είδους ταινίες. Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να πάρω χαρτί και μολύβι, να αλλάξω ρόλο και από απλός ηθοποιός να γίνω ο ίδιος σεναριογράφος. Χρειαζόταν να σταματήσω να είμαι απλός παρατηρητής της ζωής μου και να ενεργοποιηθώ μέσα σε αυτή.

Χρειαζόταν να γράψω την ιστορία μου από την αρχή!

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Τον Οκτώβριο του 2016 βίωσα μία εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή. Κέρδισα την πρώτη θέση σε ένα διαγωνισμό social media ενός μεγάλου brand, με το βραβείο να είναι μία εκπαίδευση πάνω στο mentoring. Ήταν η στιγμή που κατάλαβα πως ο παράγοντας άνθρωπος, είναι η πιο σημαντική μεταβλητή στη ζωή. Η μεταβλητή που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε όποια εξίσωση και να εμπεριέχεται. Δεν είναι τα λεφτά, δεν είναι το business, δεν είναι οι  υποδομές, είναι… ο άνθρωπος. Μέχρι τότε εργαζόμουν ως web designer για πάνω από τρία χρόνια μέσα σε επιχειρήσεις, καθόμουν πίσω από έναν υπολογιστή για ώρες και αυτό με εξουθένωνε. Το Οκτώβριο του 2016 κατάλαβα ότι ήθελα να κάνω αλλαγή στην καριέρα μου. Κατάλαβα πως ήθελα να ασχοληθώ με τον… Άνθρωπο!

Key point: Αν ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους, χρειαζόταν να αλλάξω πρώτα τη δική μου. Χρειαζόταν να αλλάξω… εμένα.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ

Το 2017 έχασα τη δουλειά μου, την κοπέλα μου και παράλληλα έχασα και τη γη κάτω από τα πόδια μου. Προσπαθούσα να βρω κάποιο λόγο για να δικαιολογήσω όλη αυτή την τροπή που πήρε η ζωή μου, αλλά δεν έβρισκα τίποτα. Πολύ αργότερα κατάλαβα ότι όλα αυτά που βίωνα στον εξωτερικό μου κόσμο, συνδέονταν άμεσα με αυτά που ένιωθα στον εσωτερικό μου κόσμο. Τότε κατάλαβα ότι κάθε αλλαγή συμβαίνει από μέσα προς τα έξω και όχι το αντίθετο. Η μάχη που είχα να δώσω ήταν με τον εαυτό μου. Μετά από 10 χρόνια που ζούσα τη ζωή μου στον αυτόματο πιλότο, ήμουν έτοιμος, για πρώτη φορά, να πάρω το τιμόνι στα χέρια μου. Και αυτό έκανα. Βρήκα την coach μου και ξεκίνησα ένα εσωτερικό ταξίδι για να με συναντήσω. Θυμάμαι ακόμα τα πρώτα λόγια που μου είπε: “Δεν είσαι «σπασμένος», απλά πληγωμένος. Έχει διαφορά. Να θυμάσαι ότι είσαι ολόκληρος και από εδώ και στο εξής θέλω να γίνεις problem solver”. Και αυτό ακριβώς έκανα!

ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά, δε μπορώ να θυμηθώ τον άνθρωπο που συνήθιζα να είμαι. Υπάρχει μόνο μία θολή ανάμνηση. Σήμερα είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος που έχει ως όπλο τον σκοπό του και σύμμαχο τον εαυτό του. Ελεύθερος από σκέψεις, περιορισμούς και προσκολλήσεις. Σήμερα αποφασίζω εγώ για τη ζωή μου· και όταν αποφασίζεις εσύ για τη ζωή σου το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι… να έχεις τη ζωή που θες να ζήσεις.

Σημέρα χρησιμοποιώ τη γνώση που απέκτησα μέσα από αυτό το ταξίδι, τις εμπειρίες και τα βιώματα τα οποία μου προσέφερε για να βοηθήσω ανθρώπους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, την ταυτότητα τους και να αξιοποιήσουν την κρυμμένη τους δύναμη∙ να νιώσουν κι αυτοί ελεύθεροι!